Dressyrryttaren

Gå i form

2018-11-21 22:07 #0 av: MiraLinner

Hej:) Jag undrar hur man får en häst att få i form. Jag vet lite, typ att det är viktigt med sits och sådant men hur får man ner hästen i form? Hur ska man göra med skänklar och händer och sådant. Jag har ridit i 8år men har aldrig fått öva på att gå i form, eller haft nån förklara hur för mig.

Tack på förhand:)

Anmäl
2018-11-21 22:16 #1 av: Travis D

Skulle rekommendera att 1. fråga på ridsport ifokus då det är mer aktiv och 2. fråga din tränare om du har någon :) Brukar vara lättare att förstå :) 

Anmäl
2018-11-24 14:25 #2 av: eefoto

Det beror ju på om du vill lära dig rätt eller om du bara vill att den ska kröka på nacken. För att gå i en korrekt form genom kroppen så måste du antagets bakbenen för att sedan hästen ska kunna höja ryggen och sänka nacken. Jag ger dig rådet att ta hjälp av en tränare som kan ge dig och din häst specifika tips för er. Allt fungerar inte på alla hästar och vägen dit kan alltså se olika ut. Lycka till!☺️

 Erika, ~värd på dressyr~

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.