Övrig dressyr

Få ner näste på tygeln

2018-09-02 11:32 #0 av: Linneazzz

Hejsan! Hur får ni ner eran häst på tygeln? Sedan är det väll så att ALLA hästar inte kan gå på tygeln? En häst som är framavlad för dressyr går väll väldigt enkelt på tygeln jämfört med t.ex en gammal ridskolehäst haha?

Anmäl
2018-09-02 11:44 #1 av: Lona

Beror väl lite på vad man menar med "på tygeln". Alla hästar kan gå i rätt form, såvida det inte är något fysiskt fel på dem, sen har de förstås olika lätt för det, både på grund av exteriören, träning och utbildning. En PRE ("andalusier") har tex mycket lätt för samling medan andra raser/hästtyper har lättare för annat.
En välutbildad häst är väl ofta lättare att få att jobba rätt, ja - för rätt ryttare! Man skulle kunna jämföra en ridskolehäst med en Volvo; de flesta kan rida/köra den hyggligt, den funkar i de flesta lägen. En högt utbildad tävlingshäst skulle med samma bedömning vara som en Ferrari; i händerna på ett proffs så går den suveränt, i händerna på en mindre duktig ryttare/förare skär motorn, typ.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.