Dressyrens rörelser

Hur mycket går det utveckla TRAVEN

2018-08-27 18:08 #0 av: aannii

Hej på er. Jag har en sexåring hemma som har en bra skritt och galopp men traven är sådär. Han fick en 7a på treårstestet och det märks. Han är kort, stapplig och vi har lite svårt med rytm och tempo. Jag har dock hört att om det är någon gångart man kan utveckla så är det traven.

Håller ni med om det? Kan ni isåfall berätta om ni har/ haft en häst som ni jobbade fram en bra trav i.  Har ni filmer vill ja jätte gärna se :D 

Jag har ändrat inriktning till dressyr och vill mer än gärna få fram en fin trav i honom om ett par år :D 

Anmäl
2018-08-29 20:13 #1 av: eefoto

Bra fråga!

En bra galopp och skritt gör allt mycket lättare. Som du skriver så är det traven du kan ändra mest. Det kan ta tid att få till men det går absolut att ändra och få både mer rörelse och rida till en bra takt.

Min har vi precis börjat få att vila på steget mer. Han har absolut inte någon dålig trav men kan bli lite hastig ibland. Men när allt är precis där det ska ändras hela traven och blir både kraftfull och uttrycksfull! :)

 Erika, ~värd på dressyr~

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.