Utrustning

Utrustning, vad saknar du?

2015-01-18 15:43 #0 av: MirakelBetty

Hej allihop! 
Jag ska starta upp med att sälja egendesignad hästutrustning med fokus på just design. Att allt inte alltid ska se likadant ut och framförallt att grejjerna endå ska hålla en bra kvalité.
Börjar med sk. körschabrak som jag kommer att sy upp själv ett par stycken i veckan och efter beställning. 
Något speciellt ni saknar/vill ha utseendemässigt? Färger? 
Något annat i utrustningsväg som ni saknar? 

Kommer att börja sälja grejjerna på Tradera under den närmsta tiden för att kolla efterfrågan, i både storhäst/standard storlek och shettisstorlek. Där heter jag också MirakelBetty :) 

Lägger upp bild får ni se under veckan när den första är klar :) 

Anmäl
2015-01-21 13:45 #1 av: MirakelBetty

Till de av er som undrar vart det första däckelunderlägget tog vägen så är det tyvärr strul med tyget till undersidan då jag måste hitta en annan leverantör. Be pateint det kommer :) 

Anmäl
2015-01-25 15:04 #2 av: MirakelBetty

Tygvalen är lösta och påväg!
 Fick hem lite små detaljer i fredags, bla. dessa nitar som kommer att bli såå snyggt tror jag! Skrattar

Anmäl
2015-01-25 20:28 #3 av: eefoto

Ska bli kul att se slutresultatet!:)

 Erika, ~värd på dressyr~

Anmäl
2015-02-08 12:38 #4 av: MirakelBetty

Så åter igen ber jag om ursäkt för dröjsmålet. Alla grejjerna SKA landa hos mig under nästa vecka. Undertyget har redan kommit, det kommer alltså att bli ett sk. funktionsmaterial som suger upp svetten väldigt bra, drar åt sig minimalt med hår och är lätt att få och hålla rent. Undertyget kommer finnas i både svart och vitt beroende på om det är ljusa eller mörka färger på däckelunderlägget. 

Nu har jag kommit så långt att jag funderar på prissättning, vad är man beredd att betala för ett unikt, exklusivt däckelunderlägg? 
(Bilder kommer upp så det blir lättare att bedöma, så fooort det är klart :D ) 

Anmäl
2015-02-13 06:47 #5 av: pebb

Vad jag verkligen hade önskat mig är ett flugtäcke i skrittmaskinstäckesmodell, dvs fritt över bogarna men ändå med hals på, min häst har så ont av flugorna och får stora knölar om hon går utan täcket, men samtidigt så får hon massa skav på bogarna, då har jag ändå 3 olika flugtäcken som jag växlar mellan.

Anmäl
2015-02-17 22:59 #6 av: eefoto

Ser fram emot att se bilder!:)

 Erika, ~värd på dressyr~

Anmäl
2015-08-17 16:58 #7 av: MirakelBetty

Uppdaterar: Dessa två är prov som ger en idé om hur den slutliga produkten kommer att vara. Mellanlägg med vadd som inte ändrar form eller rör sig,  översida i fint bomullstyg, kantband i bomull samt undersida i funktionsmaterial sk. cool max. som transporterar fukt otroligt bra (torkar helt igenom riktigt snabbt så att det ska vara enkelt att tex göra iordning nästa häst och använda samma däckelunderlägg). Lätt att få rent och är mjukt och fint mot hästen. 

Lyxiga satinband, kommer finnas att välja, antingen en enkel rad i valfri färg, två rader i valfri färg eller en rad med satinband och fyra nitar.

Kommer finnas i storlek shetland, cob och full. 

Ordentlig kardborre som är lätt att ta på och av som är inpassad för att matcha de flesta selar/tömkörningsgjordar för att inte vara i vägen för ringarna. 

Underläggen är fodrade med 300 gram vadd över ryggen där "kuddarna" på gjorden vanligen ligger an mot hästen. Den nedre delen med 200 gram för att inte bli otymplig och onödigt varm. 

Självklart går de att tvätta som vanligt i 40 grader (aldrig behövt varmare). 

Underläggen är naturligtvis testade på riktigt och fungerat riktigt bra. Full storleken är tilltagen och uppdaterad för hur sporthästar idag ser ut, dvs större än förut.   

Nu är det sista touchen som skall läggas innan de sys upp i fabriken. 
Fokus är satt på material och bra ordentligt hantverk, detta kommer inte att vara någon lågprisprodukt. 
Så till lite frågor ,

Nån som har något övrigt att önska? 

Vad tycker du att underlägget är värt? 

Anmäl
2015-08-19 09:35 #8 av: MirakelBetty

Puttar upp lite :) 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.