Övrig dressyr

Hjälp med ridskolehäst!

2013-03-29 09:23 #0 av: dinamnam

Japp...jag behöver hjälp med att få ordning på en ridskolehäst vid namn Korint. 

Han är verkligen döv för skänklarna och vägrar göra skänkelvikningar på spåret...det funkar inte! Jag har väldigt korta ben så jag når liksom inte ner så mycket som jag skulle behöva, men det skulle vara jätte bra om ni kunde komma med bra tips till den lilla surpuppan som jag rider ofta. Tänk bara på att jag rider på ridskola och måste följa allt läraren säger, men ja...det hjälper inte!

Tack i förhand

Anmäl
2013-03-30 08:38 #1 av: Gronstedt

Tänk på att man använder ytterskänkeln lika mycket som innerskänkeln vid sidvärtsrörelser. Använd ytterskänkel och yttertygel för att se till att han inte viker halsen och går iväg med ytterbogen före. Ett spöpet bakom skänkeln eller på rumpan på innersidan, eller (beroende på var problemet sitter) på ytterbogen, kan hjälpa till att göra tydligt för hästen vad du menar.

Anmäl
2013-03-30 09:49 #2 av: Brollan1

Om hästen fortfarande används som ridskolehäst så är det nog rätt svårt att få till detta eftersom andra som rider han kommer att förstöra det du gör. Tyvär.

Lycka till

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.