Utrustning

Bra täckesförvaring

2013-01-09 08:43 #0 av: ebengtssson

Jag jobbar på en ridskolan och vi har sjukt många täcken och jag vet inte riktigt vart jag ska lägga alla. Just nu har vi några fleece- & utetäcken i sadelkammaren men resten ligger på logen och där mår de inte alls bra. Eftersom det är en ridskola så har vi inte överdrivet med ledig plats i sadelkammaren så är det någon som har någon smidig, billig och bra lösning?

Anmäl
2013-01-09 08:47 #1 av: Caf_Roy

I vårat stall har vi spikat upp en hylla ovanför sadlarna i sadelkammaren som löper runt hela väggen. Viker man ihop täckena ordentligt sväljer den en hel del.

Det handlar egentligen bara om att hitta outnyttjat utrymme (som halvmetern närmast taket i sadelkammaren) och hitta på ett sätt att stoppa täcken där.

Anmäl
2013-01-09 11:47 #2 av: ebengtssson

vi har redan så på en, ovanför sadlarna får det inte plats :/ de andra väggarna har vi selar/tränds..

Anmäl
2013-01-09 16:28 #3 av: Caf_Roy

Utnyttjar ni golvytan precis i mitten av sadelkammaren (brukar väl vara ett relativt stort rum med greger på väggarna)? Annars kan man ställa ett par rejäla (och höga) bokhyllor/garderober där rygg i rygg och hänga träns på sidorna, så får man loss lite väggplats också.

Anmäl
2013-01-09 18:02 #4 av: ebengtssson

Där har vi sadelbockar..

Anmäl
2013-01-10 05:59 #5 av: Caf_Roy

Och ovanför sadelbockarna?

Jag tänker mig 4 stadiga ben/pelare som går från golvet hela vägen till taket, och strax ovanför huvudhöjd en rejäl träskiva mellan dom. Beroende på hur stor skiva ni får plats med, kanske ett hål i mitten och fler stödben så kommer man åt täckena från mitten också.

Sen är det bara att stapla hela vägen upp till taket, borde få plats ett antal kubikmeter täcken. Handlar som sagt bara om att hitta outnyttjat luftrum.

 

Om ni skulle ställa garderober där i stället och hänga selar/träns på sidorna av garderoberna, får ni inte loss tillräckligt med väggutrymme för att hänga sadlarna på sadelbockarna på väggen i stället?

Anmäl
2013-01-10 20:51 #6 av: LinaN

Rena täcken kan förvaras i plastbackar från Ikea. Dessa backar sväljer lätt 3 vintertäcken, fördelen är att de är skyddade mot damm, hyfsat från skadedjur. Man kan ställa i en liten torrboll i ena hörnet som suger åt sig eventuell fukt. Och man kan stapla dem på varandra.

Tejpar man sen dessutom fast en plastficka på sidan av lådan kan man skriva vilka/vems täcke som ligger däri, eventuellt storlek och vilket skick täcket är i. Tex Storms vintertäcke, 145, ena bogspännet trasigt. Pompoms tunna regntäcke 85cm, helt nytt. Osv. så det blir överskådligt och lätt att hitta när man letar efter dem.

IKEA SAMLA 130 liter + lock och låsclips så lådan inte öppnar sig om den välter eller smådjru försöker bryta sig in. blir ca 200kr per komplett låda, men jag tycker det är klart värt det för förvaringens skull då man dessutom med lite våld och vilja kan överpacka lådan iom att täcken innehåller en del luft så pressar man ihopa dem med hjälp av locket så får man plats med fler än man trodde från början.

Jag har en sån stor låda till alla mina extrafiltar när vi åker på vikingamarknader o så, när jag förvarar dem hemma, och jag får i ca 20 militärfiltar i helylle, två fårskinnsfällar och några mindre filtar utan problem.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-01-13 17:54 #7 av: Lindbygarden

Intressanta tips här!

 

Ska till ikea o shoppa hyllor och plastbackarGlad

Anmäl
2013-01-13 18:43 #8 av: ebengtssson

Håller med, fast det är nog bätter tips för mig och mina hästar här hemma än till jobbet ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.