Dressyravel

Ridponnyavel - ge mig tips på hingstar

2012-11-20 15:47 #0 av: Stall Vision Boön

Jag sitter och funderar över vilka ridponnyhingstar som är intressanta för mig nästa år…planerar att min häst Nadonja ska semineras igen i juli någon gång (om allt nu går som det ska med fölningen, peppar peppar!). Det kan mycket väl bli så att Roquefort även blir pappa till föl nr 2 men jag är också intresserad av hans far Gerswin. En hingst som ju visat sig ge multitalanger inom sporten. 

Hur är era erfarenheter av ridponnyavel? Vilka hingstar tycker ni är mest intressanta för 2013? Kanske några helt nya namn?? Vill ej ha en för stor hingst, då Nadonja är slutmätt 1,48 m och jag vill ju att avkomman ska hålla ponnymåttet. Vore kul att höra vad ni tycker och vet.
/Johanna stallvisionboön.se

Anmäl
2012-11-20 16:31 #1 av: Lindbygarden

Vad har hon för stam? Vad söker du hos framtida partner?

 

Geld är riktigt läcker om än en ngt rejälare ponny, Brännornas Rigoletto är också fin. Roquefort tittade jag själv på förra våren men det blev Verdi..

 

Men som sagt lättare om man vet mer exakt vad ni söker hos hingsten och hennes stamGlad

Anmäl
2012-11-20 20:10 #2 av: Stall Vision Boön

Nadonja är ett arabiskt fullblod. Polsk härstamning (Lexicon-Zemindar). Hon är ju relativt ädel, arab som hon är. Hon är ganska skarp och känslig att rida och hantera. Jag söker en hingst med en mentalitet åt det coolare hållet så att den kompletterar henne väl. Mycket gång är viktigt, eftersom det är dressyr jag riktar in mig på men det får gärna vara en hingst som både har mycket gång och hopp i sig.

Tycker väldigt mycket om Hästaks hingstar, både Dunhill och Top Nordpol men båda är ju stora…(eftersom Donna också är 148 och jag vill ju som sagt att avkomman ska hålla ponnymåttet..). Så det optimala vore ju någon liknande mini-kopia.

Anmäl
2012-11-21 19:31 #3 av: Lindbygarden

Hmmm.. ja du.. Finns bla Gasque men han har stort på bakom..

Anmäl
2012-12-08 00:15 #4 av: Lindelou

Jag hade tittat på tyska hingstar (ridponnyer) istället för dom svenska, gångartsmässigt så ligger tyskland flera mil före sverige.

Anmäl
2012-12-08 18:26 #5 av: Stall Vision Boön

Bra tips! Finns det någon bra sida med presentation över deras hingstar? På engelska…:)

Anmäl
2012-12-09 21:02 #6 av: Lindbygarden

Det du får tänka på är vart du vill registrera din avkomma. Hos welsh eller hos ASRP.

Jag är partisk och mkt svag för Verdi-blodet, han själv placerade sig som nr 7 på EM och han har en son som heter Brännornas Rigoletto.

 

Finns en liten tysk hingst som heter FS MR Right som är en liten smällkaramell http://www.youtube.com/watch?v=v0FHH7vVNTM

Anmäl
2012-12-31 18:11 #7 av: RC1393

Starrhult bossanova är en kanonhäst tycker jag! Connemarahingst med dressyrstam och jättefina resultat för sin ålder! http://www.holmtebo.com/bossanova.html

Ungponnyn jag har här hemma efter honom är så fin som hon kan bli, 47p (gångartstalang) på treårstestet och hon gillar att jobba och vill alltid göra rätt för sig. Lugn och fin men kan riktigt tagga till också om man ber henne.

Gillar samma ägares andra hingst också, en stor C-ponny, men eftersom jag ville ha en stor D så tog jag Bossanova (147cm). Han heter Hagens D'Arcy http://www.holmtebo.com/hagens_darcy.html

 

Anmäl
2013-01-02 21:07 #8 av: Stall Vision Boön

#7 Hur hög är mamman till din ungponny?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.