Träning

Rida till musik

2012-10-25 22:56 #0 av: eefoto

Nu när jag skulle uppdatera min spellista jag har när jag rider kom jag att tänka på om det är vanligt att folk rider till musik.

Jag vet inte om det är fler än jag som slaviskt rider till musik.Dock kan jag ibland tycka det är lite svårta att hitta ny bra musik som passar att rida till.

Min fråga till er är alltså vad rider du till för musik?Varför rider du till musik eller kanske varför rider du inte till musik?:)

 Erika, ~värd på dressyr~

Anmäl
2012-10-26 23:06 #1 av: Rynkel

Själv försöker jag lyssna på mina "powerlåtar" som får mig att, om jag inte sitter på hästen då, får mig att dra en djup suck av välmående och känna att jag klarar det mesta. Någon sådan reaktion. Svårt att beskriva men man får lite jävlar anamma i sig. Det har inte blivit så mycket musiklyssnande till häst på sistone men på min ridlista finns låtar som

Never let me go & Spectrum - Florence + The Machine

All this way - Amanda Fondell

Holding out for a hero - Footloose DJ Picks

Divenire - Ludovico Einaudi

There is hope - Zoo Brazil

Lite allt möjligt helt enkelt, från techno till klassiskt! Huvudsaken är känslan Flört

Anmäl
2012-10-28 20:15 #2 av: JustMySelf

Jag rider alltid till radio när jag är i ridhuset, Mix Megapol tror jag det är. Vi har ett högtalarsystem i ridhuset så man tycker bara på en knapp vid ingången så startar den, dock är det Mix Megapol som startar automatiskt. Jag hade föredragit typ NRJ eller liknande men antar att det är stallägaren som programmerat Tungan ute

Vågar inte rida med hörlurar i när jag är ute, känns som att det blir lite osäkert ifall det är något hästen blir rädd för och jag inte reagerar lika snabbt för att jag inte hört något Obestämd

Anmäl
2012-11-01 19:38 #3 av: Mantissa

Jag rider inte till musik. Den har en förmåga att få hornen att växa ut på mig, och då går det för fort:)

Anmäl
2012-11-04 11:14 #4 av: Papaya

Jag rider inte med hörlurar i utifall hästen skulle bli rädd för något. Däremot har jag spelat musik i telefonens högtalare på senare tid när jag rider själv i paddocken. Med musik blir det mycket roligare, och då piggnar även pållen till. :)

Det jag väljer att lyssna på blir oftast det som jag känner att jag vill höra just då, men låtarna är ofta snabba och uppiggande.

Anmäl
2013-05-27 17:26 #5 av: Snovit11


Min favvo låt att rida till är Thrift Shop för den har ett så skönt gung så den är jätte bra att galoppera till! :D (eller ja den passar min hyrponny perfekt)

Anmäl
2013-05-27 17:43 #6 av: LinaN

I ridhuset så kan jag rida med hörlurar (om jag kommer ihåg dem) annars så pluggar man in radion. Men blir dåligt ljus längst ner i ridhuset då vi inte har nått ljudsystem där.

Däremot ute skulle jag inte vilja rida med hörlurar just med tanke på att man då tappar förmågan att läsa av omgivningen, speciellt i trafiken. Däremot har jag sett folk rida med hörlurarna knutna "under hakan" på sig själv med musik utan att tappa omgivningens information. Och det är väl ett bra alternativ.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.