Program

LC:2

2012-10-24 09:59 #0 av: Cloaffe

Hej,

jag har varit utomlands ett par år och när jag kom hem tänkte jag starta en LC:2 till att börja med, men måste säga att ändringarna i det programmet tycker jag inte passar en LC,

Både jag och hästen tyckte det var svårt att gå från fri skritt till galopp på ca 15m, hon blev stressad av detta och bara sprang :(

Däremot LB programmen gillar vi bättre och det går mycket bättre i dem också....

Någon som har samma erfarenhet av det nya LC:2?

Anmäl
2012-10-24 10:20 #1 av: eefoto

Ska man inte trava alls emellan skritten och galoppen i c2?(har inte koll på just C2.) Om så inte är fallet tycker jag dt låter väldigt konstigt då det först kommer i LA programmen. Och isåfall är dt inte speciellt anpassat för LC nivå..:)

 Erika, ~värd på dressyr~

Anmäl
2012-10-24 11:00 #2 av: Cloaffe

Jo, men man går från fri skritt, till samla...trava sen galopp, min häst i detta skedet blev stressad av en sådan övergång tyvärr..... så för oss är LB lättare :)

Anmäl
2012-11-04 00:26 #3 av: Tusen

Jag har hört många säga detsamma. Man får titta igenom programmen ordentligt nu förtiden för att se vilket program som passar hästen bäst. Det är inte som förr då det blev svårare ju högre upp i alfabetet man gick. Vet faktiskt inte varför de har gjort på detta vis.

Anmäl
2012-11-04 11:17 #4 av: Cloaffe

Skönt att höra att fler upplever det så.....

helt rätt med att man får kolla upp programmen för att hitta ett som passar ekipaget :)

Anmäl
2012-11-04 17:12 #5 av: Användare

Hej!

Jag tycker av egen erfarenhet att man ska börja med LB, sen gå till LC och efter det LA.

LC:2 har mycket krångliga vägar med mycketavbrott och igång sättningar. Detta för att man ska behöva rida nogrant, samlat och med en viss energi.

LB:1 är mest trav vägar, en galopp volt i bäge varven o.s.v. Den har inga svåra avbrott eller andra konstiga saker, och passar alltså perfekt för en mindre erfaren, det svåraste är dock galopp volterna då de är ganska så små och kräver lite samling.

LA:1 är ju ganska svår tekniskt, hästen behöver vara rejält samlad och medveten om vad ryttaren säger.

Anmäl
2012-11-05 17:22 #6 av: MiaMaria

Jag har inte kollat på LC programmen på många år men nu letade jag fram dem. LC:1 är normal tycker jag, enkla vägar och mycket spegelvänt. LC:2 däremot va något tjorvigare med vägarna för att vara på så låg nivå.

Att ha galoppen efter skritten ser inte jag som något problem, mellan E och H ska man ta tyglarna, senast vid H ska du börja trava och sen mellan H och C ska du fatta galopp. Vilket betyder att du har 30 meter på dig totalt och det är i min värld vanlig grundlydnad, vilket hästen ska kunna i LC. Sen kan man alltid tillfälligt misslyckas.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.