Tävling

Tävlingsekipage på DressyrIfokus Del III

2009-06-09 16:52 #0 av: Lindbygarden

Vi fortsätter vår presentation med att låta två körekipage presentera sig, Erika Lundqvist och Jenny Larsson!

Erika Lundqvist och Bill

Berg_Ninnii_52.JPG

Jag heter Erika Lundqvist men kallas för Ninnii bor med min sambo Peter och våran 3 åriga dotter Matilda i en liten by som heter Axvall.

Där bor vi med våra hästar Stjärna (peters islänning och min Bill. Sedan har vi en hund och 3katter och en hamster. Jag är 27 år till sommaren och är utbildad undersköterska. Jag tävlar i körning via min klubb Bergshästklubb. Jag tävlar på lokalnivå och ska var med i lagserien om det blir någon i år. Sedan är jag med i Sveriges shetlandsällskap, där jag visar Bill på utställning. Sedan finns det en klubb som heter RKS= Rid och körklubben för shetlandsponnier osm då är stamboksförda i SSS. Det är meningen att vi ska tä'vla några RKS tävlingar i år oxå.

 

BILL Min älskade lille Bill är av rasen Shetlandsponny, han är då kategoriserad mini och givetvis Aponny. mini är han för att han mäter 85cm över havet, 86cm är gränsen för mini. Bill är 14år i år, jag köpte han nov 2006 av min dotters farmor Anette Catoni. Bill är efter den legendariska Parlington pimpernell RS205, PP är tilldelat ELIT och har lämnat 25godkända söner. Han är Europas ledande fadershingts bland mini. Han är undan ett sto som farmor hade som hette Lollipop. Bill tävlas då i klassikskörning som dressyr, precision och maraton.

Bill_forserar_vattnet!2.JPG

 

När började du att rida/köra?

Hur länge har du tävlat? Jag tävlade quater innan Bill tom SM. När jag köpte Bill så gick jag med i Bergs hästklubb och komi kontakt med körningen, så man kan säga att jag började köra våren 2007. Jag har tävlat körning sedan okt 2007.

 

Hur högt siktar du? Med körningen siktar jag mot medelsvår. Om man kör par, då får man tävla svår och SM. Mne jag vet inte om jag kommer komma till medelsvår emd Bill, vet ej om han har den kapasiteten genom att han inte är så stor. Mne nästa Shetlandsponny kanske.

 

Vad är ditt nästa mål? Nästa mål är kanske att hitta en efterträdare till Bill. Tror jag fortafarnde vill ha en minni men som är yngre och med bättre gång.

 

Om tio år? Då är drömmen att köra och tävla par med minishettis.

 

Hur är du i stallet? (pedant- slarvig- gör allt själv eller har ngn som hjälper etc) Jag är pedant och tycker o att ha ordning på mina saker. Kan vara lite svårt när Matilda är med. Hon sprider gärna runt på mina saker

 

Bästa minnet i hästväg? När jag fick köpa Bill av farmor. Trots sina 85cm är han den absolut bästa häst jag haft, Han har en riktig vinnar skalle. Utan den skulle han inte klara sig så bra som han ändå gör.

 

Bästa tävlingsminne? Det var nog faktiskt förra sommaren när vi tävlade maraton för första gången. Jag var så himla rädd att Bill inte skulle klara av det, eftersom han är så liten. Mne vi körde in påen 10/24 st. Då började jag gråta, så stolt var jag över min häst.

 

Vem är din förebild? Vet inte om jag har någon. Mne jag såg på en video som Tobbe har gjort om Jan Brink, då blev jag mäkta imponerad av Jan faktiskt. mne annars är Marie Kahrle otroligt duktig. Vi har förmånen att få träna för henne nu i maj. Vi har tränat för henne förra året oxå.

 

Största aha-upplevelsen på hästryggen/kuskbocken?

Kan inte komma på något. En sak kan väl vara att storleken inte har någon betydelse när man kör. Bill har bevisat det!

 

Vad gör du när du inte är i stallet?

Då jobbar jag och umgås med Peter och Matilda. Umgås väldigt mycket med min syster och hennes familj och även min mamma. Utan henne skulle jag inte kunna hålla på så mycket som jag gör med hästar.

 

Din styrka som ryttare/kusk?

Å svårt, men det är många som har sagt att jag får en speciell kontakt med mina djur. Vet inte om det är så. Mne jag tränar nog utifrån hästens förutsättningar och behov osv.

 

Har du något råd till oss andra hästmänniskor?

Ta det varligt, skynda långsamt!

 Mvh ninnii

Jenny Larsson och Fiona

P5107879fiona.JPG

 

Jag heter Jenny Larsson och är 16 år.

Jag tävlar lagserien med min shettis på lokal nivå. Jag har satt realistiska mål med Fiona nu fram till hösten, heller att man uppnår & kanske mer än att man misslyckas.

Vi ska kämpa på med tempot, sätta vägarna bättre, göra snygga tempoväxlingar i trav & rygga villigt & fint på en rak linje. Det är dom mål jag har satt i dagsläget men det tillkommer säkert efter hand. Dessa mål är ganska långsiktiga men planen är att dom ska sitta till slutet av sommaren.

Info om ponnyn: Shetlandssto vid namn Fiona (e.Flagg u.Viola eu. Carmito) på 11 år (född -98). Hon är 96,8 cm slutmätt och tillhör ju då sektion A.

 Fiona är en mycket tillgiven & mysig ponny, inte alls envis som det sägs att shettisar är. Hon är otroligt godhjärtad och älskar barn, minsta barn kan sitta på henne då kliver hon fram så sakta och försiktigt som bara går.

 Man måste dock vara ganska bestämd mot damen då hon är något lat i bland, fast det är mest när man kör på banan är man däremot ute och kör så är hon en riktig piggelin.

fina_Fiona^^2.JPG

När började du att rida/köra? Jag fick min första shettis (Fionas mamma) när jag var tre och började rida då. Körning började jag med för några år sedan, vet inte exakt men hemmakörning för fem år sedan skulle jag tro. Tävlingskörning började jag med förra sommaren, har alltså bara vart med på en lagserie vilket gör att vi fortfarande är rätt gröna.

Hur länge har du tävlat? Min första körtävling var KM i Vartofta Rid & Körsällskap oktober -07, dock kan man räkna det till en träningstävling kanske för vi var inte så värst förberedda utan vi åkte mest dit för att testa. Hur högt siktar du? Jag tror att vi håller oss på lokal nivå som det känns nu, vet inte om Fiona har kapacitet för att gå svårare. Men vi får väl se men siktet nu ligger på lokalt.

Vad är ditt nästa mål? Att göra snygga ökningar i traven

Om tio år? Har jag kvar Fiona men har dock en yngre shettis som jag tävlar med, vilken nivå kan jag inte svara på det får vi se!

Hur är du i stallet? (pedant- slarvig- gör allt själv eller har ngn som hjälper etc) Jag är inte pedant men jag är noggran oftast. Vi har stall på gården så jag, mamma, pappa & syrran ska samsas i stallet med nio hästar. Men jag sköter mina två hästar själv och är hjälpsam kring dom andra.

Bästa minnet i hästväg? Svårt att välja ut ett specifikt minne då det finns många bra & roliga. Ett underbart (antar jag) var när jag fick min första shettis, kommer dock inte ihåg när vi fick hem henne utan bara när vi var och kollade på henne så vet inte om man kan kalla det för minne när jag inte minns något ;) Men hmm tja när jag blev skriven som ägare på Fiona då kanske. Bästa tävlingsminne? När vi körde maraton på Bergs hästklubb i somras, jag trodde inte att hon skulle orka men det var riktigt gó i henne och vi var inne i god tid i mål. Jätte duktig var hon! Verkligen jätte roligt att köra maraton.

 Vem är din förebild? Jag är faktiskt inte så insatt i kända ryttare/kuskar så vet inte riktigt om jag har någon förebild som det är nu i alla fall.

 Största aha-upplevelsen på hästryggen/kuskbocken? När jag för första gången kände hur det skulle kännas när hon arbetade ordentligt, på kuskbocken då ;)

Vad gör du när du inte är i stallet? Grejar med & omkring mina marsvin, är med kompisar, dator & tv och umgås med roligt folk

Din styrka som ryttare/kusk? Min styrka som kusk hmm jag vet faktiskt inte kanske att jag är lättlärd?!

Har du något råd till oss andra hästmänniskor? Finns inget man mår bättre av än kvalitetstid med pållen, så alla där ute ta er tid att bara vara.

MVH Jenny

Anmäl
2009-06-12 16:40 #1 av: [Grabbarna-A]

Vilka söta duktiga små pållar Glad. Jag måste sätta fart och få min 4- åring i vagn snart... Blir så avis på att läsa om körekipage Flört.

Lycka till

Anmäl
2009-06-12 17:40 #2 av: Marija

Jättekul läsning :)

Anmäl
2009-06-14 19:34 #3 av: Glader

jätte roligt att läsa ! :)

Anmäl
2009-06-16 16:39 #4 av: SofiaGenne

Guuuud vad söta!

Anmäl
2009-06-16 18:18 #5 av: Lindbygarden

#4 De är verkligen underbara och mina inspirationskällor när jag nu börjat med min a-ponny. Glad

Anmäl
2009-06-17 20:28 #6 av: SofiaGenne

#5 Förstår jag! Alltså man blir liiite sugen på att ta hem sin a-ponny som är utlånad på foder - som älskar att köras osv.. hihi!

Anmäl
2009-08-27 12:27 #7 av: Ahnna

Ninnii, vi saknade dig på RIKS förra helgen, vad hände med er? Jag såg ju fram emot att få se er in action på riktigt. Glad

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2009-08-27 22:41 #8 av: Ninnii

# 7 Vi sparade in pengarna för vi ska ju till Flyinge. Vi hade inte räknat med att komma dit och det kostar en del. Så därför åkte vi aldrig upp.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.