Dressyrryttare

Vårens resultat för Julia och Butterfly.

2009-06-13 18:41 #0 av: Lindbygarden

Här kan ni nu läsa om hur våren och försommaren har gått för ett av våra ekipage!

Julia och Butterfly 

DSC_0471.JPG

Jag har varit på en hel del tävlingar, dock inte så mycket dressyr. Jag har haft svårt att hitta den rätta dressyrtränaren, men nu hoppas jag att jag gjort det.

Vi började med hopptävling på Kungsbacka ridklubb. Det blev LC och LB. Det gick bra men hon var tittig och barnslig. Det är hon nästan alltid i början på året. Men vi startar nästan alltid med en hopptävling för hon blir alltid väldigt spänd på sin första tävling.

Den 28 mars bar det av till Susedalens rid och körklubb. Årets första dressyrtävling, LC:1 och LB:1.

Första klassen var hon väldigt spänd och tittig. Det resulterade i en öppen form vilket inte var så populärt hoss domaren. Vi fick väldigt mycket kritik, onödigt mycket, vilket gjorde mej både besviken och lite ledsen.

Andra klassen jobbade jag verkligen ihop henne och hon gick som en tåget. Stadigt på tygeln och ptrolig energi. Men av någon anledning så hade domaren redan bestämt sig för att betty inte gick bra. Vi fick nästan lika mycket kritik som första klassen och inget verkade vara bra.

Ingen rolig tävlingsdag, men jag var nöjd med hästen och mej själv endå.

Den 26 april åkte vi till Frillesås ridklubb och tävlade dressyr ännu en gång. LC:1 och LB:1 nu också.Härligt väder och lagom många startande. jag såg fram imot en härlig dag!

Första klassen var hon som vanligt spänd och tittig men vi fick helt ok resultat endå. Jag var nöjd med henne trots att hon kan bättre.

Andra klassen plockade jag ihop henne och fick mer energi i henne. Hon gick verkligen superfint och jag var förvånad själv. Med ett stor leende red jag in på framridningsvolten. Hade inte riktigt den energin som vi önskat men helt okej. Jag var nöjd efter och det var Betty också.

Efter lång väntan visade det sig att min runda räckte till en välförtjänad femteplacering. Superstolta och glada åkte vi hem med den gröna rosetten hängandes i backspegeln.

DSC_0045.JPG

16 maj åkte vi till Himledalen för ännu en dressyrtäving, LC:1 och LB:1.Himledalen är en rikdlubb jag alltid tyckt om eftersom de alltid har väl förberedda och roliga tävlingar.

Första klassen gick hon super och stuttsade på steget, dock något långsamt. Det dorg ner poängen ganska mycket men ingen katastrof. Klassen reds inomhus och ridhuset var en basstu. Hammnade strax utanför placering och var nöjd med ritten.

Andra klassen gick hon lika snyggt men med mer energi och jag var helt överlycklig att jag fick sitta på henne. Helt underbart att få sväva fram på henne. Men det var varmt och hon blev snabbt trött vilket gjorde att hon tappade sin energi. men det blev en bra ritt med ett bra reslutat. Dock ingen placering nu heller. Men det viktigaste var att vi blev nöjda.

 

23 maj bar det av till Tvååker för en hopptävling till. Denna gången en stilhoppning i LC och sedan tidshoppning LB.DSC_0397.JPG
Först när vi kom till tävlingsplatsen märkte vi att det gick väldigt långsamt och det blev lång väntan innan vi kunnde ta ut henne.

Första klassen var hon så tittig att hon knappt vågade hoppa över det lilla framhoppningshindret. Det var kanske 30 cm högt. Det känns jätte bra när man snart ska hoppa en bana på 90 cm med stilhoppning och hästen inte äns vågar hoppa det.

Väl inne på banan slarvar hon och river första och stoppar sedan på en mur. Annars helt okej.

Andra klassen fick ja fram henne och bättre flyt på framhoppningen. Inne på banan slarvar hon igen och river första. Vi kom nära men hon kan faktiskt lyffta på benen, men jag tänkte snabbt att vi kanske kan ha lite kul. Vi svängde och chansade lite och hade riktigt kul. Det visade sig att banan var ganska svår och jag blev 2:a. Jag var mer än 10 sekunder snabbare än 3:an

 

Vi har nu också hittat en kanonbra dressyrtränare som kan hjälpa mig och Betty att ta oss ännu längre. Vi kommer att jobba från grunden och få ett bättre samspel mellan mej och Betty. Följ oss gärna längre fram i sommar. :)

Nu efter våran något tröga start med många motgångar har Betty fått en hovböld. Dock ingen svårare skada och jag hoppas på att kunna tävla henne snart.

Betty har haft väldigt otur och är en mästare på att skada sig. Tänkte att jag för skojj skull kan skriva som hänt henne under de 4 år vi ägt henne.

Betty har: DSC_0070.JPG(alvarliga skador)
Trampat på 2 stycken spikar.
(En av dem hade hon i foten i mer än 5 veckor + träning och tävling)

Trampat på 1 pinne.
(cirka 3 cm lång)

Haft fästingfeber (Ehrlichios) 2 gånger.
(Väldigt lång vila och svårt att komma tillbaka)

Haft 2 stycken riktigt otäcka sticksår efter skada i hagen.
(Fick nästan avlivas)

Haft cirka 7 "mindre" sticksår.
(Några läkte ganska snabbt, men endå vila)

1 hovböld.
(Har inte riktigt läkt ännu)

Jaa, vi hoppas att hon kan sluta skada sig så vi kan köättra uppåt i klasserna istället för att rammla ner och börja om igen.

DSC_0305.JPG

Underbar "busbild" på Flickorna Julia och Butterfly!

MVH Julia Tingström och Butterfly

 

Anmäl
2009-06-15 18:26 #1 av: Lindbygarden

Jag tycker verkligen att sista bilden på dig och Butterfly är helt underbar Julia!Skrattande

Anmäl
2009-06-16 11:32 #2 av: Glader

Väldigt roligt att läsa! :)

Anmäl
2009-06-16 22:39 #3 av: Fiona

Rolig läsning & framför allt grattis :) Mysiga bilder & den sista var läcker !

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-06-17 21:32 #4 av: SofiaGenne

Grattis till framgångar!
Men gud vad hon skadar sig gång på gång! Håll dig frisk o kry nu pollen!

Anmäl
2009-06-18 20:26 #5 av: JTphoto

Ohoo! Tack så jätte mycket alla :D Gillar också den sista bilden =D Hon är en j*kel på att skada sej :P Men förhoppningsvis kommer hon reparera sig snabbt :)

 

MVH Julia

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.