Om dressyr

Tävlingsuppföljare Jenny Larsson

2009-10-28 21:22 #0 av: Fiona

Här kommer mina & Fionas resultat för säsongens tävlingar!

Vi har under sommaren & hösten hunnit med fyra tävlingar, varav tre i lagserien samt ett klubbmästerskap nu i höst. Här kommer en kort presentation av de fyra:

Första tävlingen i lagserien gick av stapeln vid Säve galoppbana den 27 juni, dressyr & precision. Som vanligt började det med dressyren och det kändes som att det inte alls gick bra. Det var väldigt varmt & stekande sol så Fiona blev ju inte direkt piggare. Vi lyckades i alla fall ta oss igenom programmet utan att köra fel (vilket hände på två av de andra tävlingarna!!). Efter dressyren så var det dags för precision (för er som inte vet så kör man en bana mellan konor med bollar på som ej får åka ner) och där lyckades jag göra bort mig totalt. Dom hade satt den sista & första porten bredvid varandra och jag var så fokuserad på att Fiona skulle gå fram ordentligt så jag lyckades köra genom den sista porten istället för den första, vilket gjorde att vi blev uteslutna. Jag blev såklart arg & besviken på mig själv då det inte hade känts bra i dressyren heller. Humöret vände dock fort när vår lagledare kommer fram och säger att jag ligger två i dressyren av ca 25 starter! Vi fick 41 straff vilket betyder att domaren dömde väldigt snällt men det var ju lika för alla. Så dagen slutade med att jag kom tre i dressyren =) Resten av laget gjorde också bra i från sig så vi slutade på en andra plats totalt utav sex lag =)

tävlinmg säve.JPG

Fiona med rosetterna i Säve

Andra tävlingen var på hemma klubben, Vartofta den 1 augusti, dressyr & maraton. Även detta var en varm dag som började med dressyren. Gick hyfsat bra till vi kom till serpentinerna, jag gjorde fyra istället för tre. Denna tävling gick inomhus och då ändras programmet lite, så jag kollade upp det i TR, det visade sig dock att det fanns en nyare version. Så vi skulle landat på 55 straff men det blev ju +5 för felkörningen. Senare på dagen var det dax för maraton som gick ganska bra, vi blev dock inte placerade men Fiona kämpade på bra i värmen. Så det blev inga placeringar denna dag men hon skötte sig som hon skulle i alla fall =)

tävling vartofta.JPG

När det är varmt blir man trött ;)

Tredje tävlingen var vid Tjolöholms slott den 15 augusti, denna dag regnade det & blåste, dressyr & precision var det. Dressyren gick väldigt dåligt, landade på 71 straff. Hon var mer framåt och gick på snabbare idag, diskuterade det med resten av laget och kom fram till att när jag tycker att det går sakta det är då hon arbetar ordentligt. Så så kan det mycket väl vara! Precisionen gick ganska å bra, grundomgången körde vi felfritt i ett bra tempo. I omkörningen fick jag lite väl bråttom med att svänga och körde ner två koner. Men Fiona gick på bra idag =) Så det blev inga placeringar denna dag heller. Laget hamnade totalt på en femte plats av sex lag så de var ju inte så bra, men roligt hade vi och det är ju det viktigaste!

Fjärde tävlingen var ju på hemmaklubben också, klubbmästerskap, dressyr, precision & maraton kördes på samma dag, den 24 oktober. Vi var bara tre stycken i ungdomsklassen tyvärr! Började med dressyren där jag lyckades köra fel igen, slutade på 65 straff och en andra plats. Om jag inte hade gjort den där dumma felkörningen så hade jag vunnit klassen, men någon gång ska jag väl lära mig utav mina misstag ;) Sen direkt efter var det precision och där var hon segare än segast men vi körde igenom grundomgången felfritt och sen även omkörningen. Vilket gjorde att vi vann klassen, här var vi fyra startande. Vet inte om hovis har skott knasigt för hon är lite öm i bakfötterna, eller så var hon bara seg. Senare på dagen körde vi maraton och det gick lite bättre. Här tände hon till lite och vi lyckades vinna även denna klassen, vilket gjorde att vi vann totalt också. Så det var en bra tävlingsdag även om hon kunde gått bättre men jag är verkligen nöjd!

tävling vartofta 1.JPG

Dressyren i KM, blev tyvärr inga bättre bilder i ridhuset

tävling vartofta 2.JPG

Framskrittning KM

Det har vart en rolig & lärorik tävlingssäsong och vi ser framemot nästa! Vi har nu börjat träna för Rebecca Kristiansen så vi kommer förhoppningsvis utvecklas en del också =) Jag vill också passa på att gratulera Erika & Bill till sina fina resultat!

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-10-28 22:25 #1 av: Lindbygarden

Va kul att få läsa om er tävlingssäsong!

Anmäl
2009-10-30 16:03 #2 av: Ninnii

Tack snälla Jenny!

Det har varit ett bra år för oss i år. Hoppas på ett lika bra år 2010. Det enda jag är väldigt ledsen över att jag inte orkade pga av min graviditet,  åka med mitt lag ner till Flyinge och tävla Riksfinalen nu när vi kom med.

Hoppas det bli bra när du ska träna för Rebecka!!!

Anmäl
2009-10-31 14:08 #3 av: Fiona

#2 Tråkigt att du inte kunde åka med men hur gick det för laget? Jag har hunnit träna en gång för henne än och det kändes väldigt bra så de kommer nog bli toppen Glad

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.